بحث شیرهای آفلاتوکسینی در حالی مطرح میشود که ما هاب صادرکننده شیر در منطقه هستیم و ادعا داریم به تنهایی و با مشارکت چند شرکت معتبر دیگر میتوانیم کشور را از واردات شیرخشک نوزاد بینیاز کنیم که سختگیرانهترین استانداردهای دنیا را دارد و چه کسانی جز لابیهای واردکننده شیر خشک از تولید داخلی و ممنوعیت ورود این محصول به کشور متضرر میشوند؟
دامپروری صنعتی قدس رضوی به تنهایی ۳۰ درصد شیر صنعتی را در خراسانرضوی تولید میکند، این شرکت تنها تولیدکننده ثبت شده شیر خشک نوزاد درکشور است که توسط دنون گلوبال فرانسه برای تولید محصولات شیر خشک ببلاک و آپتامیل ریجستر شده است. شیرخشکی که آقای برونو ماهخ، مدیرارشد شرکت دنون گلوبال فرانسه در بازدید از مجتمع دامپروری کنه بیسترضوی اعلام کرد در ردیف ۲۰ گاوداری دنیاست که شیرشان به صورت مستقیم برای شیرخشک نوزاد ارسال میشود، این یعنی ما صنعتی پیشرو و سلامتمحور دراین حوزه هستیم.
حال ادعای وجود چنین قارچی آن هم در زمانی که دامپروریهای صنعتی در تهران، اصفهان، قزوین، خراسان و... از استانداردهای اروپا فراتر رفته و در حال رسیدن به صنایع دامپروری آمریکاست، از اساس کذب و یک پروپاگاندای رسانهای مشکوک به نظر میرسد.
سخنان کارشناس تلویزیون درباره شیرهای آلوده به آفلاتوکسین از نظر علم صنعت دامپروری مردود است، چرا که اگر این سم در شیر موجود باشد خیلی از محصولات لبنی را نمیتوان تولید کرد چنانکه وجود این سم موجب تلف شدن دام، سقط جنین و بیماریهای گسترده در سطح دامپروریهای کشور خواهد شد.
با توجه به اینکه تمام مسائل اصلاح نژادی و ژنتیکی در دامپروری صنعتی بهروز انجام میشود و این مراکز تحت کنترل شدید دامپزشکی و معاونت امور دام جهاد کشاورزی هستند و محصول آنها نیز در کارخانجات تحت نظارت شدید سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت قرار دارد، ما این حق را برای خود قائل هستیم که علیه این افترا و تشویش اذهان عمومی اعلام جرم کنیم.
از سوی دیگر باید این مسئله را یادآور شوم که جیره دام از ۷۰ الی ۷۵ قلم نهاده از کنجاله گرفته تا پروبیوتیک، علوفههای مختلف، ویتامینها، موادمعدنی و انواع و اقسام نهادهای دیگر تشکیل شده و نان خشک کپکزده حاوی سم آفلاتوکسین در این ردیف جایی ندارد. در این راستا مدعیان این مبحث را به مناظره در رسانه ملی دعوت میکنیم و از صدا وسیما میخواهیم به همان اندازه، برای صحبت به فعالان این صنعت وقت اختصاص دهد.
یادمان باشد سرانه مصرف شیر در ایالاتمتحده بیش از ۳۵۰ کیلو در سال است و در کشور ما در یک سیر نزولی از زمان هدفمندی یارانهها از حدود ۸۵ کیلو به ۴۰ کیلو رسیده و ثمره سوءمصرف این مایع شفابخش به شیوع پوکی استخوان در تمام ردههای سنی منجر شده است. با توجه به اینکه کارشناسان بهداشت عمومی به هیچکس توصیه نمیکنند که مصرف محصولات لبنی را متوقف کنند لازم است که رسانهها نیز به ایفای نقش خود در مسیر سلامت جامعه پرداخته و فرهنگ مصرف شیر و لبنیات را در بین مردم ترویج کنند.
نظر شما